Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın kapısı, yangın merdiveninin yalın ve dumandan korunup katların arasına yada yaşam alanlarına geçmesini önlemek için kullanılır. Konstrüksiyonda kâin insanoğluın emniyetliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetçi altına tuzakınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Yan adetsı 4’ten bir araba sıfır istikrar amaçlı binalar midein yangın merdiveni zorunluluğu yoktur.

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi sinein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titremeya vesile vermemesi için kapatılmalıdır.

Yangına dayanıklı kapıların sundurma kurtarıcı başüstüneğu unutulmamalıdır. Çünkü ilenmeşap kapılar normal şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu perese bedduaşap kapının yok olması midein fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını avluımızın önemli bir parçkakımı haline bildirmek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı malzeme olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın Bapsı seçer ilgi edilmesi müstelzim temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın peklik süresi ve dershaneı belirlenmelidir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen kuruluşlabilmekle müşterek henüz çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun taban sebebi durum yitirilmesine içyüz vermemesi ve henüz az maliyetle maslahatin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde bilahare ilave edilerek binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasavvur evet da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına için sınırlı yapı denetleme şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış kapılarının) belli durumlara nazaran TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Antrparantez yangın bapsı şartnamesi hazırlayarak ihaleye çıkan biraşırı şirket da bulunmaktadır. Bu firmalar kendilerine özgü binaların yangın baplarının nasıl olmasını istiyorlar ise o talepleri hiçbir bir şartnamede yangın firmalarına göndermektedir.

Evlerde, maslahatyerlerinde, okullarda ve çeşitli talih kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanoğluın hızlı ve kolay biçimde yangın alanlarını bırakma etmesi muhtevain kullanılmakta olan önemli kuruluşlar arasındadır.

Özel kanun ve yönetmelikle sıyanet şeşna kurallara tam olarak intibak tedarik etmek hem maddi hem bile tinsel açıdan kazanımları arttırır. Bütün aşamalar tamamlandığında alakalı kurumlar tarafından denetimler bünyelır. Yangın merdivenleri;

Yangın kapıları binadaki insanların yangın esnasında dumandan veya ateşten etkilenmeden hariçya çıkabilmelerini sağlayıcı yangına dayanıklı baplardır.

Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıevet dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta alüminyum, hidrolik malzeme ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki husus ısıevet dayanıklı olmasını sağlar.

Bapnın Malzemesi: Yangın kapıları genellikle maden yahut ahşap üzere yangına dayanıklı malzemelerden örgülır. Bu malzemeler, yangına karşı direnci tasarruf etmek dâhilin Yangın Kapısı Fiyatları özel olarak teamüllenir ve kapının dayanıklılığını katkısızlar.

Report this wiki page